3 Απρ 2008

Τι δεν είδε ο κ.Θεοδωράκης

Στην εκπομπή «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» (2/3/2008) ο δημοσιογράφος κ.Σταύρος Θεοδωράκης, είδε μόνο αυτούς που εντός των ελληνικών συνόρων δηλώνουν «Μακεδόνες» και μέλη της «μακεδονικής μειονότητας». Αυτό ήθελε προφανώς να προβάλλει και δικαίωμά του.
Την ίδια ευαισθησία όμως o κ.Θεοδωράκης, δεν απέδειξε περνώντας τα σύνορα, για τους Έλληνες που ζουν στην ΠΓΔΜ και κυρίως στην περιοχή του Μοναστηρίου. Εκεί αν και συναντήθηκε με άτομα ελληνικής καταγωγής, δεν ανέφερε το παραμικρό για την παρουσία ελληνικού στοιχείου στην περιοχή.
Δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει τι είναι ο σύλλογος «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ» από ποιους ιδρύθηκε και με τι στόχους. Την προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή του Μοναστηρίου. Δεν μπήκε στον κόπο ο γνωστός δημοσιογράφος, να ρωτήσει τον δάσκαλο του συλλόγου, κ.Αλέκο Στράλλα, για τις ρίζες των προγόνων του. Δεν ρώτησε την κόρη του πολιτικού πρόσφυγα, την κα Εύα Κοντοκλώτση, για την επιθυμία του πατέρα της να λάβει και πάλι την ελληνική υπηκοότητα και να ταφεί με την ελληνική σημαία.
Δεν αντιλήφθηκε γιατί οι βλάχοι κάτοικοι του Κρουσόβου, μιλούν και ελληνικά, γιατί ο γέροντας του είπε «γειά σου πατρίδα», για τις ελληνικές επιγραφές στα σχολεία της πόλης, δωρεές ελληνοβλάχων επιφανών του 19ου και 20ου αιώνα.
Ο κ.Θεοδωράκης, περιηγήθηκε μέσα και έξω από το Μοναστήρι. Επισκέφθηκε την αρχαία Ηράκλεια, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για την ελληνική της προέλευση. Άκουσε απο τον τον δήμαρχο της πόλης, Vladimir Taleski, να του λέει για τα λαμπρά αρχοντικά, χωρίς να του αποκαλύπτει πότε και απο ποιούς χτίστηκαν. Όπως και για τα απομεινάρια του κοιμητηρίου της Ελληνικής Κοινότητας Μοναστηρίου, δίπλα στην αρχαία Ηράκλεια.
Απολύτως τίποτα, Καμία νύξη για τον Ελληνισμό της ΠΓΔΜ και της περιοχής της Πελαγονίας.
Ελπίζουμε πως την επόμενη φορά ο κ.Θεοδωράκης δεν θα «παραβλέψει» εκτός απο «Μακεδόνες» να δει και τους Έλληνες ...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Θεοδωράκης είναι ένας γνωστός
μαιντανός της ελληνικής δημοσιογραφί-
ας...

Ανώνυμος είπε...

Eίναι γνωστή η στάση των χωρών
(Αλβανία-Βουλγαρία) αυτών.Κατά τον
δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όταν συνερ-
γαζοντο με τους Γερμανούς.Γιαυτο δεν
πρέπει να παραποιούν το ελληνικό
σύμβολο,οι βουλγαρογεννείς Βαρντάρσκοι.
Ο κ θεοδωράκης ωφείλει να γνωριζει
την παγκόσμια ιστορία.

Κ.Σπυρόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Επισης δεν Ρωτησε τον Προδοτη Βοσκοπουλο γιατι ανεφερε την Κωσταντινουπολη Ισταμπουλ .
Που αυτο δειχνη απο που τα περνη.
Τασος Μουρατιδης

Ανώνυμος είπε...

Πρόσθεσα και σε τι ΔΕΝ ρώτησε ο Θεοδωράκης στην εκπομπή του.!!!
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2008/04/mega.html

Ανώνυμος είπε...

Ε, και τι περίμενες από Λαμπρακο-μπομπολέικο κανάλι? Ενώ αν ήταν για την Κρήτη, θα ξεσηκώνονταν όλη η Ελλάδα!

Ανώνυμος είπε...

AYTEΣ OI "ΠAPAΛHΨEIΣ" ΔEN HTAN AΠO AΓNOIA ñ AMEΛEIA AΛΛA EK TOY ΠONHPOY!ΣTHN MAYPH ΛIΣTA ME TOYΣ AΛΛOYΣ EΦIAΛTEΣ! G AΠO CT

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεοδωρακης ηταν σε διατεταγμενη υπηρεσια για οσους πιστευουν σε ..αφελειες και τριχες. Το πετυχα τυχαια και το παρακολουθησα ως τελος. Δεν περιμενα τιποτα διαφορετικο, ειναι γνωστος σε οσους ξερουν για πολλα χρονια με αναλογα ρεπορταζ για αλβανους λαθρομεταναστες, ομοφυλοφιλους και οτι αντιστοιχο. Πιθανοτατα ανηκει στην χρυσοκανθαρη φυλη των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, 'δημοσιογραφος', εστιατορας και ισως ιδιοκτητης εταιρειας παροχης υπηρεσιων και σιγουρα δεν μενει κατω απο την Αχαρνων. Αδικα συγχυζεστε αγαπητοι μου, ποσες φορες να το πουμε οτι ο ΣΥΝ ελεγχει σχεδον ολα τα ΜΜΕ, αρα περιπου κυβερναει.

Ανώνυμος είπε...

pisteyo pos me thn dynamh poy mas dinei to diadiktyo
kati tetoia paradeigmata
tha prepei na proothoyntai oso to dynaton pio poly
sto diadiktyo den yparxei h oikonomikh exarthsh poy yparxei sta MME
kai geloioi typoi opos o sygkekrim;enos dhmosiokafros
prepei na apokalyptontai

Ηράκλεια Σιντική είπε...

Παρακαλούμε τους φίλους που απέστειλαν σχόλια και δεν τα βλέπουν δημοσιοποιημένα, να μας τα ξαναστείλουν γιατί διεγράφησαν κατά λάθος. Σας ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως παρατήρησε κανείς ότι ο ηλικιωμένος Βλάχος που είπε "γειά σου πατρίδα" το είπε αφού κοίταξε γύρω-γύρω και μετά απολογητικά και συνομοτικά παραδέχτηκε ότι είναι Βλάχος με το κεφάλι κατεβασμένο;Σε αντίθεση με τους "αλύτρωτους" "Μακεδόνες" που έλεγαν τις απόψεις τους άφοβα και με πολύ πάθος.Αυτά δεν τα είδε ο κ.Θεοδωράκης;;;

Ανώνυμος είπε...

Απλά και μόνο επειδή υποθέτω πως ο κ. Θεοδωράκης δεν γνωρίζει:
Σαρακατσάνος=Ελληνό-βλάχος(με την έννοια του χωριάτη το βλάχος).
Οι Σαρακατσαναίοι γνωρίζουν ελάχιστα "ρουμανοβλαχικά" και αυτά απο προστριβές με άλλες ράτσες.
Ο παππούς που του είπε "γειά σου πατρίδα" αν δεν έδειχνε το πρόσωπο του απο την αρχή θα έλεγε κι άλλα υποθέτω.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεοδωράκης ήταν από τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού δημοσιογράφους που υποστήριξε τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Σερβία. Αυτό και μόνο τα λέει όλα για το ποιος είναι ο ρόλος του.

Αρχειοθήκη