9 Μαΐ 2008

Μέριμνα και για τα Ελληνόπουλα της ΠΓΔΜ

Διαβάζουμε στο site της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού : «Κάθε χρόνο, πάνω από 600 παιδιά Ελλήνων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, ηλικίας 8-12 ετών, φιλοξενούνται μαζί με ελληνόπουλα της ίδιας ηλικίας σε κατασκηνώσεις στην Βόρεια και στη Νότια Ελλάδα Τα παιδιά έχουν συνοδούς από τον τόπο διαμονής τους που παραμένουν στην κατασκήνωση καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Στόχος του προγράμματος είναι η τόνωση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας των συμμετεχόντων, με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, διδασκαλία ελληνικής γλώσσας και παραδοσιακών χορών και γνωριμία με συνομηλίκους τους από την Ελλάδα».
Θέλουμε να πιστεύουμε πως στον φετινό προγραμματισμό της Γ.Γ.Α.Ε θα υπάρχει μέριμνα και για τα παιδιά των ομογενών από την ΠΓΔΜ. Ενδιαφέρον ήδη υπάρχει από τους φορείς που δραστηριοποιούνται για τη διατήρηση και τη διάσωση της ελληνικής γλώσσας στην περιοχή της Πελαγονίας. Τόσο από τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΤΩΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ», όσο και από τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟ ΜΑΤΙ».
Πιστεύουμε πως ο αρμόδιος υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού, Θεόδωρος Κασίμης, θα δείξει ενδιαφέρον και για τα Ελληνόπουλα αυτά. Εξάλλου πέρυσι το καλοκαίρι, δέχτηκε στο γραφείο του παιδιά από το Μοναστήρι, που φιλοξενούνταν στις κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων. Στο θέμα θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη