26 Μαΐ 2008

Δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΤΟ ΑΡΘΡΟ"

Με τίτλο : «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΓΔΜ : ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ» η κυριακάτικη εφημερίδα «ΤΟ ΑΡΘΡΟ» (18/5) αφιέρωσε δύο σελίδες της ύλης της, στον Ελληνισμό που ζει στα Σκόπια και στις άλλες περιοχές της χώρας.
«Τον προβληματισμό τους εκφράζουν οι Έλληνες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή των Σκοπίων, σχετικά με τη συμπεριφορά της ελληνικής πολιτείας απέναντί τους, αλλά ιδίως του κράτους των Σκοπίων. Από την Ελλάδα ζητούν ίση μεταχείριση, όπως στους ομογενείς των υπολοίπων χωρών, ενώ από τα Σκόπια, απαιτούν ισότιμη αντιμετώπιση με τους σλαβόφωνους και την καταδίκη της ρατσιστικής συμπεριφοράς» αναφέρει μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα που υπογράφει ο Μιχάλης Αγραφιώτης.
Σε άλλα σημεία του ρεπορτάζ, αναφέρονται ιστορικά στοιχεία για τον Ελληνισμό της ΠΓΔΜ και τα κομμάτια που τον αποτελούν. Τους γηγενείς Ελληνόβλαχους της Πελαγονίας, τους Σαρακατσάνους και βέβαια τους πολιτικούς πρόσφυγες με ελληνική εθνική συνείδηση.
«Η ελληνική κοινότητα της Πελαγονίας και ευρύτερα των Σκοπίων θεωρείται η πιο αδικημένη, η πιο λησμονημένη, η πιο αγνοημένη από όλες τις ελληνικές μειονότητες και παροικίες του εξωτερικού, σύμφωνα με τους ίδιους αλλά και την κοινή λογική, ενώ υπάρχει παντελής έλλειψη οργάνωσης» αναφέρει άλλο σημείο του δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΤΟ ΑΡΘΡΟ».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο αυτό είναι μια ευκαιρία να ξυπνήσουμε

Αρχειοθήκη