5 Ιουν 2008

Δείτε και προσέξτε

Τον περασμένο Απρίλιο είχαμε καυτηριάσει την εκπομπή «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» (2/3/2008) του δημοσιογράφου κ.Σταύρου Θεοδωράκη για τις σχέσεις Ελλάδος - ΠΓΔΜ και για αυτά που "δεν είδε" στην Bitola και τη γύρω περιοχή.
Βρήκαμε στο youtube μια σειρά απο βίντεο της συγκεκριμένη εκπομπή του κ.Θεοδωράκη. Δείτε και προσέξτε :
-
Tην επίσκεψη του δημοσιογράφου στο σύλλογο «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ», όπου όμως δεν ρώτησε από ποιους ιδρύθηκε και με τι στόχους. Δεν μπήκε στον κόπο ο γνωστός δημοσιογράφος, να ρωτήσει τον δάσκαλο του συλλόγου, κ.Αλέκο Στράλλα, για τις ρίζες των προγόνων του. Δεν ρώτησε την κόρη του πολιτικού πρόσφυγα, την κα Εύα Κοντοκλώτση, για την επιθυμία του πατέρα της να λάβει και πάλι την ελληνική υπηκοότητα και να ταφεί με την ελληνική σημαία.
-
-
-
-
Επίσης ο κ.Θοεδωράκης δεν αντιλήφθηκε γιατί οι βλάχοι κάτοικοι του Κρουσόβου, μιλούν και ελληνικά, γιατί ο γέροντας του είπε «γειά σου πατρίδα», για τις ελληνικές επιγραφές στα σχολεία της πόλης, δωρεές ελληνοβλάχων επιφανών του 19ου και 20ου αιώνα.
-
-
-

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειμαι 29 ετων!με λενε βασιλη!ασχολουμαι πολυ με την ιστορια και κυριως με την μακεδονικη ιστορια ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΩΝ!ενιωσα πιο πολυ περηφανος οταν εμαθα απο τη γιαγια μου μαμα της μαμας μου πως ο προπαππους μου απο τον παππου μου κουτσενε το ποδαρακι του απο τον πρωτο παγκοσμιο πολεμο που πολεμησε στη μακεδονια!εχω αγανακτησει να βλεπω δηθεν προοδευτικους να¨"σνομπαρουν" τις ελληνικες θεσεις υια ταχα καλης θελησης κινησεις προς την αλλη πλευρα!ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!βαρεθηκαμε!ειμαι χαρουμενος για τη σελιδα σας γιατι βλεπω τελικα πως οι θυσιες καποιων ανθρωπον δε ξεχνιουνται!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ!ο θεεος ανταμοιβει τον κοπο!να ειστε καλα και συγχαρητιρια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΑΦΟΙΔΩΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ,ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΕΞ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ( ΣΥΜΜΑΧΩΝ ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ?

Αρχειοθήκη