7 Ιουν 2008

Δηλώσεις Κουμουτσάκου

Δημοσιεύουμε παρακάτω, την απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών (29/5/2008) Γιώργου Κουμουτσάκου σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Ταχτσίδη (από τον ραδιοφωνικό σταθμό «CITY INTERNATIONAL 106,1 FM» της Θεσσαλονίκης) για τα προβλήματα των Ελλήνων στην ΠΓΔΜ.

κ. ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ποιες ενέργειες έχουν γίνει ή γίνονται ή θα γίνουν να λυθούν τα προβλήματα της ελληνικής ομογένειας στη Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας;
κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Γενικώς, όταν κοινοποιούνται ή υπάρχουν προβλήματα Ελλήνων πολιτών ή ομογενών μας που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα επιλαμβάνεται το Υπουργείο Εξωτερικών για να τα λύσει. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στο οποίο αναφέρεστε;
κ. ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Μα έχουν γίνει αναφορές και ρεπορτάζ έχουν δημοσιευτεί για τα προβλήματα που υπάρχουν. Η εκμάθηση της γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας, εκπαίδευση, παροχή ελληνικής παιδείας, έχω κάνει εγώ προσωπικά ενέργειες γι' αυτό το πράγμα.

κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Στο βαθμό που υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα και συγκεκριμένα προβλήματα πάντα εξετάζονται.
κ. ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Μάλιστα.
κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Αλλά σας λέω ότι επισήμως δεν έχω γνώση κάποιων συγκεκριμένων αιτημάτων ή άλλων προβλημάτων που έχουν κοινοποιηθεί από εκεί σε εμάς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον καρεκλοκένταυρο!Έχει μάθει "καλά" την δουλειά του!

Αρχειοθήκη