29 Ιουν 2008

"Υπάρχουμε και εμείς"

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Α1» της ΠΓΔΜ στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 27 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, έθεσε επίσημα ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ζήτησε από τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ : «να ασχοληθεί και με το ζήτημα της "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα, το ζήτημα των δικαιωμάτων των "Μακεδόνων" στην Ελλάδα, το ζήτημα της επιστροφής των περιουσιών των "Μακεδόνων", οι οποίες κατασχέθηκαν αφότου αυτοί εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, και το ζήτημα της χορήγησης διπλής υπηκοότητας σε αυτούς».
-
Δημοσιεύουμε παρακάτω mail που λάβαμε από φίλο που ζει σε πόλη της νότιας ΠΓΔΜ. Το κείμενο ήταν σε μορφή greekenglish το οποίο και μετατρέψαμε σε ελληνικά, ώστε να είναι καλύτερα κατανοητό.
-
Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΣΟΙ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΔΙΠΛΗ ΥΠΟΚΟΟΤΗΤΑ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΜ ΕΜΦΥΛΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ. Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΘΕΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ. ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΠΕΘΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΥΜΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ.
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΗΤΑΝ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΟΧΙ ΝΤΟΠΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.
ΣΤΕΛΝΩ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΠΑΠΠΟΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΣΤΕ; ΖΗΤΑΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Η ΕΣΤΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΜΟΓΕΝΗ.
ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ.
ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ.ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί θαρραλέοι φίλοι!
Οι Έλληνες του εξωτερικού θα διαπίστωσαν ότι η επιθετικότητα σε βάρος όλων μας των ανυπότακτων αυτοχθόνων στα Βαλκάνια, μας συσπειρώνει, τώρα μάλιστα που η καταχρεωμένη δολαριανή, Πομπηία ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ καθώς τελειώνει σταδιακά και το πετρέλαιο!

Όταν γράφουμε τα ελληνικά ή όποια άλλη γλώσσα με το ελληνικό χαλκιδικό αλφάβητο (που όλοι οι δυτικοί μισέλληνες βάφτισαν "λατινικό", λες και έφτιαξαν τίποτα άλλο από γενοκτονίες οι ρωμαίοι φονιάδες...), η γλώσσα δεν αλλάζει. Και τότε τα ελληνικά, αντί για το επίσης άστοχο "greeklish" (αφού δεν πρόκειται για ελληνοαγγλική διάλεκτο, όπως π.χ. τα ελληνικά των Ελλήνων της Αστόρια), θα έπρεπε να τα λέμε απλώς elinika (και στην αττική γραφή: φωνητικά ελληνικά, ακόμα κι αν δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε κοινή γραφή), και μάλιστα έτσι καταλαβαίνουν ότι μπορούν ευκολότερα να τα μάθουν αλλόφωνοι!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ!

Αρχειοθήκη