27 Αυγ 2008

Η γιαγιά Φανίτσα ...


Η γιαγιά Φανίτσα από το Μοναστήρι της ΠΓΔΜ, μπορεί πλέον να μην είναι στη ζωή, αλλά η μαρτυρία της στην εκπομπή «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ» της Μάγιας Τσόκλη (2003), αποτελεί μαρτυρία ντοκουμέντο, για τον ξεχασμένο Ελληνισμό των Σκοπίων και κυρίως της Πελαγονίας.
Οι γονείς της, εύποροι Μοναστηριώτες, δεν εγκατέλειψαν το Μοναστήρι, μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων και την επίδοση της περιοχής στη Σερβία το 1913.
Έμειναν πίσω, ξεχασμένοι από το ελληνικό κράτος. Έζησαν υπο σερβική κυριαρχία και βίωσαν τη μετάλλαξη της περιοχής τους σε «Μακεδονία» επι κομμουνισμού και ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Αιωνία της η μνήμη ...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ,ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ( ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ -ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΒΟΥΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ 'ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ').

ΕΔΩ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ , ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΦΑΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ FYROM.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ !

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικοί μας θα ασχοληθούν με το θέμα;;;

Andrex Thessalos είπε...

Γράφετε μετ' ενός βίντεο ότι:
Kiro Gligorov (1992)
1st president of the FYROM
"Alexander the Great is Greek"

Φυσικά και δεν έχουν καμμιά σχέση. Ακόμη και ο ίδιος ο Κύριος αναφέρει στο Βιβλίο του προφήτη Δανιήλ 600 χρόνια πριν εμφανιστεί ο Χριστός ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ο Βασιλεύς της Ελλάδος !!
(ΔΑΝΙΗΛ κεφ.8, στίχος 21)

Αρχειοθήκη