12 Οκτ 2008

Στο πόδι οι ομογενείς των ΗΠΑ για τους Έλληνες στην ΠΓΔΜ

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008 στις 12:00 140 East 45th Street New York City μεταξύ 3rd and Lexington Avenues.
Εκστρατεία Ενημέρωσης έξω από την αποστολή των Η.Π.Α. στα Ηνωμένα Έθνη για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων στην π.Γ.Δ.Μ. διοργανώνει το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης (Κ.Δ.Δ.) της Αμερικής, με την υποστήριξη της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και τη συνδρομή Αμερικανών ακτιβιστών.
Το Κ.Δ.Δ. καλεί τους Ελληνες και Φιλέλληνες να δώσουν δυναμικό παρόν στη διαμαρτυρία για να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό για την πολιτιστική γενοκτονία που υπέστη η ιστορικά θεμελιωμένη Ελληνική κοινότητα στην π.Γ.Δ.Μ. καθώς και για την ευρύτερη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κρατίδιο.
Στόχος του συλλαλητηρίου είναι να ερευνηθεί από το Τμήμα τών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του State Department η άρνηση παροχής στους Έλληνες της π.Γ.Δ.Μ. της Ελληνικής τους ταυτότητας και ιθαγένειας.
Η κυβέρνηση της πΓΔΜ. έχει μακρόχρονη πολιτιστικά γενοκτόνα ανθελληνική παράδοση κατά του ιστορικού Ελληνικού στοιχείου, το οποίο προϋπήρχε στην περιοχή της Πελαγονίας. Οι Γιουγκοσλαβικές κυβερνήσεις από το 1912 και εντεύθεν, αλλά και η πΓΔΜ από το 1991 είχαν σαν πολιτική την καταστροφή του Ελληνισμού επί των εδαφών τους, ιδιαίτερα δε στην Πελαγονία, το μόνο πραγματικά γεωγραφικό τμήμα της Μακεδονίας στην πΓΔΜ.
Έχουν παραβιάσει κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ελληνισμού και συνεχίζουν ανενόχλητοι να πράττουν το ίδιο κατά σωρεία ετών. Έχουν παραβιάσει κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ελληνισμού και συνεχίζουν ανενόχλητοι να πράττουν το ίδιο κατά σωρεία ετών.
Σύμφωνα με το Άρθρο 15 της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υιοθετημένο και πιστοποιημένο από τη Γενική Συνέλευση, του ψηφίσματος 217Α της 10ης Δεκεμβρίου τού 1948."Καθένας έχει το δικαίωμα της εθνικότητας.►Κανένας δεν μπορεί αυθαίρετα να στερηθεί την εθνικότητά του η να του αρνηθεί το δικαίωμα να αλλάξει την εθνικότητά του".
Το άρθρο 17 των Ηνωμένων Εθνών του Σχεδίου της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Γηγενών ( 26 Αυγούστου 1994) [ 4] χρησιμοποιεί τη φράση «πολιτιστική γενοκτονία». Το πλήρες άρθρο έχει ως εξής: "Οι Γηγενείς έχουν συλλογικό και ατομικό δικαίωμα να μην αποδεχθούν την εθνική και πολιτιστική τους γενοκτονία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης και επανόρθωσης για: (α) Οποιαδήποτε πράξη που έχει στόχο η την επίδραση της στέρησης τους από την αξιοπρέπειά τους ως ευδιάκριτο έθνος ή από τις πολιτιστικές αξίες η τις εθνικές τους ταυτότητες (β) Οποιαδήποτε πράξη που έχει στόχο ή την επίδραση της απαλλοτρίωσης των εδαφών τους, η των πόρων τους (γ) Οποιαδήποτε μορφή μεταφοράς πληθυσμών που έχει στόχο ή επίδραση στην παραβίαση η υπονόμευση οποιοδήποτε από τα δικαιώματά τους; (δ) Οποιαδήποτε μορφή αφομοίωσης ή ολοκλήρωσης από άλλους πολιτισμούς ή τρόπους ζωής που τους επιβάλλονται νομοθετικά, διοικητικά η με άλλα μέτρα; (ε) Οποιαδήποτε μορφή προπαγάνδας που κατευθύνεται εναντίον τους;".
Η π.Γ.Δ.Μ. είναι ένοχη όλων των ανωτέρω αναλυτικών υπο-άρθρων.ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ θα απαιτήσει να τεθεί τέλος στις συνεχόμενες παραβιάσεις της π.Γ.Δ.Μ. και στη στέρηση της Ελληνικής ταυτότητας και της Ελληνικής ιθαγένειας καλώντας το State Department να διερευνήσει δημόσια και σε βάθος την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της ελληνικής κοινότητας.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πανό με συνθήματα και Ελληνικές σημαίες. Οι ομιλητές θα είναι ενεργά κοινοτικά μέλη και εμπειρογνώμονες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα συμμετάσχουν και σύνολα ενόργανης μουσικής από τη Μακεδονία.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Κοινοτικές Υποθέσεις στη Νέα Υόρκη επιτρέπουν πανό, σημαίες και εμβλήματα μόνον από ύφασμα και χαρτί.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ θα διανείμει χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια, αυτοκόλλητα, μπλούζες και Ειδικά Ενημερωτικά Δελτία για τον Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη