20 Νοε 2008

Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στο Προξενείο

Ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην κεντρική αίθουσα του Ελληνικού Προξενείου του Μοναστηρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, παρουσία της πρέσβειρας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.
Στην εκδήλωση προσκεκλημένοι ήταν Έλληνες κάτοικοι της περιοχής της Πελαγονίας, ανάμεσά τους και οι υπεύθυνοι των φροντιστηρίων ελληνικής γλώσσας, που λειτουργούν με πρωτοβουλία τους στο Μοναστήρι και στο Πρίλεπ.
Στη φωτογραφία ο δάσκαλος Αθανάσιος Στεργίου με Ελληνόπουλα του Μοναστηρίου, την ώρα που τραγουδούν ελληνικά τραγούδια. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η δασκάλα Κατερίνα Βίδα με μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου της.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η Ελληνίδα πρέσβειρα παρέδωσε ιατρικό εξοπλισμό στο δημόσιο νοσοκομείο του Μοναστηρίου, υλοποιώντας πρόγραμμα των υπουργείων Υγείας και Εξωτερικών. Η δωρεά αφορούσε μαστογράφο, υπέρηχο και αρθροσκόπο συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν αντιπροσωπεία του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και ο υφυπουργός Υγείας της ΠΓΔΜ, Βλάντιμιρ Πόποφσκι.
«Η δωρεά αυτή έχει μεγάλη σημασία για τον κοινό μας στόχο, τη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Ο εξοπλισμός αυτός θα επιτρέψει την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων και την καλύτερη εξυπηρέτηση ασθενών απ΄όλη την περιοχή», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της ΠΓΔΜ.
Από την πλευρά της η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι η δωρεά συμβάλει στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και της περαιτέρω συνεργασίας σε όλους τους τομείς ανάπτυξης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη