19 Φεβ 2008

Για τα δικαιώματα του κ.Φιλίποβ

Γράφει ο Π. Στόϊκος
-
Με επιστολή του (4 Φεβρουαρίου 2007) προς την Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α, Κοντολίζα Ράϊς, το μέλος του κόμματος «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ», Παύλος Φιλίποβ (Βοσκόπουλος) από την Φλώρινα, ζητάει την άμεση προώθηση της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή της Ν.Δ Ευρώπης.
Στην ίδια επιστολή, ο κ.Φιλίποβ θέτει και ζήτημα προστασίας της λεγόμενης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, ζητώντας από τις Η.Π.Α να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, να σεβαστεί τα δικαιώματα της μειονότητας, όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. Ο ίδιος, έμμεσα θέτει και θέμα δικαιώματος «αυτοδιάθεσης» της μειονότητας.
Αναμφισβήτητο δικαίωμα του κ.Φιλίποβ είναι να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί. Αφού όμως δηλώνει πως ενδιαφέρεται για τις μειονότητες και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία, δεν βλέπουμε να αναφέρει το παραμικρό για τα δικαιώματα των πολιτών της ΠΓΔΜ, που έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, στην περιοχή κυρίως της Πελαγονίας.
Ο κ.Φιλίποβ είναι μέλος ενός κόμματος, που λειτουργεί νόμιμα και ελεύθερα στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που οι αρχές της ΠΓΔΜ αρνούνται την επανίδρυση της ελληνικής κοινότητας Μοναστηρίου, που υπήρχε στην περιοχή οργανωμένα μέχρι το 1930.

Το παραπάνω κείμενο είναι αποτέλεσμα τηλεφωνικής μου συνομιλίας με τον φίλο Γιώργο από το Μοναστήρι. Δεν ζητάει «αυτοδιάθεση» όπως ο κ.Φιλίποβ, αλλά το δικαίωμα να μπορούν ελεύθερα οι δύο του κόρες, να διδάσκονται τη γλώσσα και τις παραδόσεις των παππούδων τους. Το δικαίωμα να επανασυσταθεί η «ελληνική κοινότητα Μοναστηρίου», που διαλύθηκε το 1930 από τις σερβικές αρχές.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2008.
Χρέος κάθε Έλληνα Πατριώτη είναι η στήριξη αυτής της μαχητικής γωνιάς του διαδικτύου. Οι Βορειομακεδόνες είναι η πιο λησμονημένη Ελληνική Ομογένεια. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον λόγο που κάποιοι νεοταξίτες σάς κρύβουν. Το πλέον εξοργιστικό όμως είναι ότι ανάμεσα σ’ αυτούς τους πολύ συγκεκριμένους «κάποιους» συμπεριλαμβάνεται και το Ελληνικό Κράτος. Ανεξαρτήτως κομματικής συνθέσεως. Ουδεμία έκπληξη. Το Κράτος «μας» συνηθίζει να κρατάει αποστάσεις από τέτοιες αγωνιστικές κινήσεις Ελληνοπρέπειας. Το είδαμε στις περιπτώσεις του Εθνομάρτυρα Παύλου Μελά, αλλά και σ’ αυτήν τού Μετώπου Απελευθερώσεως Βορείου Ηπείρου. Είδαμε ανάλογη συμπεριφορά απέναντι και στους αγωνιστές Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας. Τουλάχιστον αυτές τις περιπτώσεις οι δυνάμεις του ντόπιου Νεοταξισμού δεν κατάφεραν να τις κρύψουν. Η αυτοοργάνωση των Ελλήνων που υπαγορεύεται από τον πιο γνήσιο και άδολο πατριωτισμό, η αγάπη του λαού μας προς το Ελληνικό Έθνος που συνέχει τον Ελληνισμό μέσα από την πιο καθάρια μορφή του Ελληνικού Εθνικισμού και η αγωνιστική διάθεση που υπερβαίνει διαταγές και κομματικές επιταγές σώζουν τους Έλληνες. Γιατί ο Μέγιστος Αρχηγός και Βασιλέας του Ελληνικού Έθνους Ιησούς Χριστός, ο Αρχηγός Πάντων των Δικαίων, στεφανώνει και καθοδηγεί τους αγώνες που πρέπει να τελεσφορήσουν. Αυτό πρέπει να συμβεί και στη δική σας περίπτωση. Η υπηρέτηση του Ελληνικού Πατριωτισμού και του Ελληνικού Εθνικισμού συνιστούν την πολιτική καταφυγή σε μεθόδους που έχουν στο επίκεντρο την εύνοια των σκοπών της Πατρίδος και του Έθνους και δεν ενέχουν, όπως ψευδεπιγράφως λένε κάποιοι «φρόνιμοι», την έννοια και την μορφή του Ολοκληρωτισμού. Δεν γνωρίζω σ’ όλη την ιστορία του Ελληνικού Έθνους κανέναν ολοκληρωτιστή. Εκτός κι αν ήταν ολοκληρωτιστές ο Παύλος Μελάς και ο Ίων Δραγούμης που επιθυμούσαν την αυτοδιάθεση και την Ελληνικότητα της Βορείου Μακεδονίας Μας. Επιτέλους κάποια Υψηλά Ζητήματα δεν κομματίζονται, γιατί πολύ απλά ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, η ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΔΙΚΑΙΟ δεν κομματιάζονται. Ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ. Από την μεριά μου θα προσπαθήσω να συνδράμω τον καλό σας αγώνα όπως μπορώ καλύτερα με τις ισχνές μου δυνάμεις, όπως με την αρθρογραφία και την προτροπή της γνωστοποίησης της ιστοσελίδα σας. Καλή δύναμη. Ο Θεός σώζει την Ελλάδα και οι Έλληνες Πατριώτες τιμούν και αγαπούν Θεό και Ελλάδα. Νίκες στην Αιώνια Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://polapopsis.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΡΑ

Skinious είπε...

Μήπως θα πρέπει κι εσείς να αρχίζετε να βομβαρδίζετε τους ΔΙεθνείς Οργανισμούς, Παράγοντες κλπ με επιστολές-μηνύσεις σύμφωνα με την προσφιλή τακτική των Βοσκοπουλαίων-Δημητράδων??
Μήπως τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας? ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ! Το κράτος κοιμάται

AATON είπε...

Ο κύριος Φιλίποβ, (διότι το Βοσκόπουλος δεν το δικαιούται εφ όσον ΔΕΝ είναι Ελληνας)και κάθε ένας σκοπιανός που διάλλεξε λόγω πείνας να ζεί στην χώρα μας, θα μας έκανε μεγάλη χάρη να έπαιρνε το τομάρι του απο την Ελληνική περιοχή της Μογγολοκρατούμενης Φλώρινας, και να πήγαινε στην αγαπημένη του πατρίδα, τα σκόπια, ώστε να καθάριζε κάποτε ο αέρας που αναπνέουμε, ή να σεβαστεί την χώρα που τον φιλοξενεί.
Οι σκοπιανοί έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, μα χαίρομαι, γιατί μου θυμίζουν τα μυρμίγκια, που, πρίν ψοφήσουν, βγάζουν φτερά και πετάνε.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Υπό όψιν σας στις τελευταίες Ευρωεκλογές 2004 στην Ελλάδα το κόμμα του κυρίου αυτού με συνοδά διάφορα ονόματα όπως Ευρωπαϊκή Συμμαχία ουράνιο Τόξο κλπ ,πήρε 6.170 πλακαντζήδες ψηφοφόρους, όταν ο ημίθεος σπαρταριστός γνωστός κωμικός Δημοσθένης Βεργής 32.500. Να έχουμε και κάποιο επίπεδο στο θέμα διεκδικήσεων μειονωτικών ....ΦΥΡΟΜ.
Εμείς αγαπητέ καλά και άγια σκεφτόμαστε σύνθετη ονομασία οχι και διπλή ξεφτιλίζεται το γκουβέρνο, εγώ έγραψα τσάμπα τα ταξιδάκια της ντορούλας. Άντε τώρα στην πλευρά "των ισοτίμων συνομιλητών μας". Τρώνε όραμα μακεδονίτικο, είναι ένας από τους 6 βασικούς δρόμους εισόδου σκληρών ναρκωτικών στην Ευρώπη, μάθανε να ζητάνε θρασύτητα μίζες και μερτικά (εμείς τους μάθαμε και οι "φίλοι" αμερικανοί) και μπαίνουν στην Ευρώπη με βουλγαρικά διαβατήρια. Μας πουλάνε και μας αγοράζουν γιατί την πολιτική για τα Σκόπια την κανόνιζαν Μπακατσέλοι, Κοσμοτέ και Μυτιληναίοι, όχι η ελληνική κυβέρνηση. Τώρα βέτο και έλεγχο στα σύνορα μας των έκνομων ενεργειών ,έχω γράψει χρόνια για αυτό. Με στοιχεία από το INCB
Όσο για τον απλό κόσμο, Γκολέμα γκλάβα=αγύριστα κεφάλια και από τις δυο πλευρές των συνόρων, έτσι τους βαράν το ντέφι και κάποτε κάποιοι αριστεροί πρέπει να τους ενημερώσουν ότι αυτό οδηγεί τελικά δυστυχώς σε πόλεμο άλλων υπερατλαντικών συμφερόντων ή την πρόωρη μαλάκυνση εγκεφάλων....
Μετά τις μεγάλες ιδέες ας προσέχουν οι μανούλες όλου του κόσμου έρχονται θάνατοι πατριωτικοί από απάνθρωπους κυνικούς συμφεροντολόγους (λέγονται και ιμπεριαλιστές)
Είδατε καλοί μου φίλοι πως τα συστημικά τσιράκια των ΜΜΕ έκαναν γαργάρα την εκδοχή της ομογένειας. Αυτό που έκανε ακραιφνείς ελληνοαμερικάνους ρεπουμπλικάνους να φυσάνε και να μην κρυώνει το χουνέρι της αναγνώρισης το 2003 των Σκοπίων από την ακροδεξιά πτέρυγα που διοικεί έως σήμερα τον Λευκό Οίκο. Εμείς 65-85% σαν λαός ταυτιζόμαστε με τις προαναφερόμενες απόψεις της Ομογένειας. Ξέρουμε τα βαθύτερα αίτια που οι Αμερικάνοι κάνουν τα γλυκά μάτια στους δρόμους άνω των συνόρων μας. Ξέρουν ότι είμαστε οι πιό δυνατοί και αυτοί οι πιό ξελιγωμένοι.Υπάρχουν και ομογενείς έλληνες που καταπιέζονται στη φίλη γείτονα χώρα. Πληρώσαμε άγρια σαν λαός τις προμήθειες της Ολυμπιακής επιτροπής, το τουριστικό τους εμπάργκο, τους δρόμους των αγωγών τους, τα ξενοδοχεία τους και τις επενδύσεις τους στη Τουρκία, ως πότε;;
Η σημερινή κυβέρνηση ΗΠΑ είναι απειλή για το λαό της και για το λαό μας. Σε όλη την Ευρώπη διαιρεί και ρουφιανεύει. Ακόμα και τους Γερμανούς που κωλύσανε στην 6χρονη "Αφγανιάδα". Μάλλον αδιάβαστους στο Θουκυδίδη τους πιάσαμε πάλι που μίλαγε για το δίκαιο του ισχυρότερου. Ο κύριος Καραμανλής το ξέρει ότι οι πιό δυσαρεστημένοι είναι οι πελάτες του δεξιοί που οι προτάσεις Νιμιτς δεν κρατήθηκαν σε κάποιο επίπεδο. 5-10 τελώνες να σταματήσουν το λαθρεμπόριο νταλικών στα σύνορά μας θέλει και τους κλείσαμε το σπίτι σπάζοντας κάθε τσαμπουκά και αλυτρωτισμό, αλλά φαίνεται αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει να φυλάει σύνορα, το ΠΑΣΟΚ συνεδριάζεται για τα ρευματικά του και η αριστερά....χμ Κανέλλη και Παρόν καλά ήδη πέταξαν την κορώνα για το κλείσιμο της Σούδας.
Το νέο είναι πως ακόμα δεν .....στείλανε "την Νατοϊκή" Ελλαδίτσα να πολεμήσει με την "φίλη και σύμμαχη" Τουρκία στα βουνά του Κουρδιστάν.!
Στη προσπάθεια να βγάλω άκρες για το φιλοΤουρκισμό στην ουσία της ηγεσίας και πολιτικής των ΗΠΑ. Τα πετρέλαια του Αζερμπαϊτζάν κατ αρχάς πρέπει να έχουν φουλ ροή 2017, εμείς στον αγωγό με Πούτιν και Shell-Βουλγαρίας έχουμε κάνει συνέταιρο τον Ερντογάν άρα ο αγωγός Αλβανίας-Κοσόβου-FYROM είναι μάλλον ουτοπία. Αλλωστε θα ήμασταν σε αυτό το σενάριο σύμμαχοι με τους ...συναγωνιστές Λάτση, Κοπελούζο, Μυτιληναίο και ήμαρτον Παναγία μου τι έγραψα...
Η αντιπαράθεση του 85% του ελληνικού λαού δεδομένη για την σύνθετη ονομασία. Ο πηγαίος αντιαμερικανισμός φοβάμαι πάει να χαλιναγωγηθεί με προσπάθειες στυλ Ανθίμου. Οι σκοπιανοί κάνουν κατενάτσιο γιατί ξέρουν ότι τα σφυρίγματα Νιμιτς ως διαιτητή είναι ως τώρα υπέρ τους και τα σφυρίγματα της παράτασης ως τη συζήτηση στο ΝΑΤΟ θάναι πάλι υπέρ τους. Μήπως είναι καιρός να σηκώσει η κάθε Μαρίκα το τηγάνι και να διώξει την βάση της Σούδας στο Camp Bond steel του Κοσόβου και του FYROM.
Επιμένω ότι οι απραχτές του λαθραίου εμπορίου ελέγχονται απλά με σωστό σύννομο τελωνιακό έλεγχο. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε τρύπα μεχρι μέσα στη πρεσβεία μας στα Σκόπια, πρόσφατη η ανάκληση της πρώην.
20.000 άνθρωποι τρώνε ψωμί από ελληνικές επιχειρήσεις εκεί ή κάνω λάθος;;

Ανώνυμος είπε...

Απολαύστε τους:



http://www.youtube.com/watch?v=sZxg2o7YB3g

Αρχειοθήκη