5 Απρ 2008

Τηλεφώνημα απο το Μοναστήρι

Το απόγευμα μίλησα στο τηλέφωνο με τον ομογενή Ν.Μ από το Μοναστήρι. Μετά το ελληνικό veto οι ομογενείς της πόλης είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αποφεύγουν να κυκλοφορούν, κυρίως τις βραδινές ώρες.
Άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες στο super market «VERO» ελληνικών συμφερόντων, στο κέντρο του Μοναστηρίου, στον γνωστό πεζόδρομο. Οι ζημιές ήταν σημαντικές, αλλά δεν υπήρξαν θύματα. Οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι σε εγρήγορση διατηρώντας την ψυχραιμία τους.
Επίσης υπήρξαν επιθέσεις σε αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες. Σε ένα από αυτά αφαίρεσαν τις πινακίδες και έγραψαν επάνω τους με σπρέι υβριστικά συνθήματα κατά της Ελλάδας, ενώ σε άλλα πάλι με σπρέι έσβησαν τα αυτοκόλλητα με το «GR».
Τον ρώτησα αν υπάρχει κίνδυνος για τον ίδιο και την οικογενειά του, απο ακραίους εθνικιστές της πόλης, ήταν κατηγορηματικός : «Δεν νομίζω. Έχουμε περάσει χειρότερες καταστάσεις με το εμπάργκο του 1994. Πιστεύω πως θα βρεθεί μια λύση και θα ηρεμήσουν τα πράγματα. Κατα βάθος εδώ όλοι ξέρουν πως η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν είναι ο εχθρός».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις στοιχεία ή video για τον Ελληνισμό στο Μοναστήρι? Είμαι σε διαπληκτισμό με ένα Σκοπιανό στο YouTube που λέει ότι τα Μπίτολα δεν είχαν ποτέ Έλληνες...

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που είναι ''μέσα'';

Αρχειοθήκη