23 Απρ 2008

Η λογική του "μονά - ζυγά δικά μας"

Με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 18/4/2008 το "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" καταγγέλλει τους Ευρωβουλευτές της Ν.Δ, για τη στάση που κράτησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (17/4/2008) για τις «καταπιεζόμενες μειονότητες», που όπως υποστηρίζει υπάρχουν στην Ελλάδα.
Αναφέρει η ανακοίνωση του «ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ» : "Στην ανακοίνωση (των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ) γίνεται λόγος «για ελληνική γλώσσα που ομιλείται στη νότιο ΠΓΜΔ». Επειδή τελευταία πληθαίνουν τα ελληνικά δημοσιεύματα περί υπάρξεως ελληνικής μειονότητας στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα προκαλέσουμε δημόσια όσους ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, να μας ονομάσουν έναν οικισμό ή έστω μια γειτονιά πέρα των ελληνικών συνόρων, όπου οι κάτοικοι μιλούν ελληνικά".
-
northmacedonians.com : Όντως η λογική του «μονά-ζυγά δικά μας» ταιριάζει στο «Ουράνιο Τόξο» και τα μέλη του. Αν και δηλώνουν πως κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της βαλκανικής, παραβλέπουν εσκεμμένα την παρουσία ελληνικής καταγωγής πολιτών στο έδαφος της ΠΓΔΜ και κυρίως στην περιοχή της Πελαγονίας.
Δυστυχώς για το "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ"» η παρουσία Ελλήνων στην περιοχή της ΠΓΔΜ, είναι μία πραγματικότητα, που δεν κατάφεραν να διαγράψουν μετά το 1913, ούτε η Σερβία αρχικά, ούτε η Γιουγκοσλαβία στη συνέχεια, αλλά ούτε και το κράτος της ΠΓΔΜ. Το μαρτυρούν τα μνημεία, τα γραπτά, οι ίδιοι οι άνθρωποι.
Ο Ελληνισμός της ΠΓΔΜ αποτελείται από τους γηγενείς βλαχόφωνους, και λιγότερο Σλαφόφωνους, της Πελαγονίας, τους Σαρακατσάνους, σε διάφορα σημεία της χώρας και βεβαίως τους πολιτικούς πρόσφυγες, που βρέθηκαν στο έδαφος της γειτονικής χώρας, μετά τη λήξη του ελληνικού εμφυλίου (1949) και έχουν ελληνική εθνική συνείδηση.
Απο τα ευαίσθητα μέλη του "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ" θα περιμέναμε να δείξουν τον ίδιο "υπερβάλλοντα ζήλο" και για τους Έλληνες της ΠΓΔΜ. Εξάλλου το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, δεν είναι αποκλειστικότητα των "Μακεδόνων" του "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα από την επιστολή του Παύλου Βοσκόπουλου στην Κοντολίζα Ράιζ στις 4/2/2008:


"Είναι αλήθεια ότι όταν η διεθνής κοινότητα διαπίστωσε ότι υπήρχαν παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους πολέμους της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και του Κοσσόβου, έδρασε αποτελεσματικά και επενέβη με στρατιωτικά μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ. Ο σκοπός αυτής της επέμβασης ήταν να προστατεύσει τον τοπικό πληθυσμό, να σταθεροποιήσει την περιοχή και να δώσει ένα μάθημα στο ολοκληρωτικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς, όπως ήταν αυτό του Μιλόσεβιτς στην πρώην Γιουγκοσλαβία"

"Θεωρούμε ότι οι ΗΠΑ έχουν συμβάλει αποφασιστικά για να επιτευχθεί η σταθερότητα της περιοχής. Σας εμπιστευόμαστε για άλλη μια φορά ότι θα παίξετε θετικό ρόλο... και στο ζήτημα της αναγνώρισης της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα"


Τα σχόλια, νομίζω, είναι περιττά.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ξεβρακώθηκαν οι άνθρωποι... αλήθεια ποιοι είναι οι χρηματοδότες αυτής της οργάνωσης και ποιοι κρύβονται από πίσω;

Αρχειοθήκη