19 Μαρ 2008

Σημείο αναφοράς !!!

Σημείο αναφοράς πλέον το northmacedonians.com, για την ελληνική κοινότητα της ΠΓΔΜ. Απο τις 29/1/2008 μέχρι και σήμερα, περισσότεροι απο 5.100 ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ επισκέπτες, απο την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και άλλες χώρες του εξωτερικού, ενημερώθηκαν για θέματα και ζητήματα που αφορούν τους ελληνικής καταγωγής πολίτες της ΠΓΔΜ. Τη σημερινή κατάσταση, την ιστορική τους διαδρομή, τις προοπτικές για το μέλλον.
Στο διάστημα αυτό, για πρώτη φορά διεξοδικά, ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ασχολήθηκαν με τους Έλληνες της ΠΓΔΜ, (Mega, Antenna, Αlter κα) είτε με εκπομπές, είτε με ρεπορτάζ στα δελτίων ειδήσεων. Επίσης και μέσα ενημέρωσης στην ΠΓΔΜ (http://www.macedoniadaily.org/) έκαναν λόγο για ύπαρξη ελληνικής μειονότητας στο έδαφος της χώρας.
Επαναλαμβάνουμε πως το northmacedonians.com αποτελεί μια ιδιωτική προσπάθεια για την προβολή και την προώθηση θεμάτων που αφορούν τον Ελληνισμό της ΠΓΔΜ, που είναι υπαρκτός και αποτελείται απο τους γηγενείς Ελληνοβλάχους, τους Σαρακατσάνους και τους πολιτικούς πρόσφυγες απο την Ελλάδα.
Τις τελευταίες ημέρες, και εξαιτίας της έντασης που υπάρχει λόγω των συνομιλιών Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας, ελληνικής καταγωγής κάτοικοι του Μοναστηρίου και της Ρέσνας, δέχτηκαν "συστάσεις" απο τοπικούς αστυνομικούς. Για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται περισσότερες πληροφορίες. Πάντως γεγονός αποτελεί, πως "κύκλοι" προσκείμενοι στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, του εθνικιστή Γκρουέβσκι, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν έμμεσα ή άμεσα όσους έχουν το θάρρος να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή. Αυτούς του ανθρώπους θέλουμε να στηρίξουμε, μακριά απο εξάρσεις, φανατισμούς και εθνικισμούς, με την προσπάθεια του northmacedonians.com, που έχει εξελιχθεί σε "γέφυρα" ομογενών απο την ΠΓΔΜ, με την Ελλάδα και τους απανταχούς Έλληνες στον κόσμο.
Το northmacedonians.com, ζητάει την υποστήριξή σου. Αν γνωρίζεις Αγγλικά ή κάποια σλαβική γλώσσα, η βοήθειά σου θα μας είναι πολύτιμη στη μετάφραση των κειμένων μας, ώστε να ενημερώνονται όσο γίνεται περισσότεροι για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της ΠΓΔΜ.
Αν θέλετε να ενταχθείτε στην ομάδα μας και να ενισχύσετε την προσπάθεια μας, επικοινωνήστε στο : info@northmacedonians.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Gongratulations for your COURAGE to become Balkan reconciliators (as all humans should be!), now that oil ends and neighbors should help each-other than threat their kids' future in the name of hostile invaders.
If peaceable Balkan brothers do not insist on peacemaking, even our enemies lose the optimism of such positive behavior.

Αρχειοθήκη